În Chişinău a fost înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virusul A(H1N1)

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În municipiul Chișinău a fost înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu A(H1N1), conform specialiștilor de la Centrul municipal de Sănătate Publică.

Cazul a fost înregistrat la o femeie în vârstă de 34 de ani, iar conform medicilor starea acesteia este satisfăcătoare.

Totodată, în această săptămână a crescut considerabil numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute – cu 12% mai mult decât săptămâna trecută. Cei mai afectaţi sunt copii de până la şase ani.

Pentru evitarea îmbolnăvirilor, specialiștii recomandă adresarea la medic la apariţia primelor simptome de boală compatibile cu gripa, IACRS şi SARI, izolarea bolnavilor la domiciliu, precum și evitarea contactului bolnavilor cu persoanele cu risc sporit de infectare: femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat, obezitate.

De asemenea, se recomandă folosirea măştilor de protecţie de către personalul medical care asistă și îngrijesc bolnavii ambulatoriu şi în spitale (inclusiv cei care recoltează probe), spălartul pe mâini cu apă şi săpun sau cu soluţii dezinfectante, după contactul cu bolnavii sau cu obiectele contaminate de aceştia (inclusiv şerveţelele de unică folosinţă) prin tuse sau strănut, acoperirea gurii şi a nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului, precum și stocarea şerveţelelor şi a măştilor folosite în containere închise (biohazard în cazul personalului medical);


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...