03:30:24 19.04.2024
Stiri

Reacție de la Moscova, după ce Andrian Candu a PROMULGAT legea antipropagandă? Judecătoria din Moscova a menținut mandatul de arest în privința lui Plahotniuc. Gămurari: „Este evident că această DECIZIE are legătură cu promulgarea legii”

Politică 10.01.2018 12:43 Vizualizări4033 Autor: Ziarul National
Reacție de la Moscova, după ce Andrian Candu a PROMULGAT legea antipropagandă? Judecătoria din Moscova a menținut mandatul de arest în privința lui Plahotniuc. Gămurari: „Este evident că această DECIZIE are legătură cu promulgarea legii” Ria Novosti


Judecătoria orășenească a Moscovei a menținut, astăzi, hotărârea instanței din Balsmalî prin care liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, este anunțat în căutare internațională. Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că instanța din Moscova nu întâmplător a ales anume această zi pentru a emite o asemenea decizie.

„Este evident că rușii continuă hărțuirea cu dosare politice împotriva lui Vlad Plahotniuc, în ziua în care, la Chișinău, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a promulgat, în calitate de președinte interimar, legea care interzice propaganda rusească pe teritoriul R. Moldova. Este vorba de un șantaj politic făcut într-un an electoral”, ne-a declarat Gămurari.

În același context, purtătorul de cuvânt al PD a subliniat că, pe plan internațional, decizia Judecătoriei din Moscova nu produce niciun efect, mai ales că, anterior, Secretariatul General al INTERPOL a cerut tuturor statelor membre să nu dea curs solicitărilor venite din partea Rusiei în ceea ce îl privește pe Vlad Plahotniuc și să elimine eventualele înregistrări aflate în bazele de date naționale pe acest nume. „Putem să ne așteptăm și la alte astfel de acțiuni din partea Rusiei”, a conchis Gămurari.

Amintim că reprezentanții Judecătoriei raionale Basmanîi au declarat anterior pentru presa din Federația Rusă că liderul PD este cercetat penal pentru „ură rasială, politică, ideologică şi etnică”.

Cei de la PD au spus, în replică, că este vorba de un dosar politic și au catalogat acțiunile Rusiei drept „o provocare, hărțuire și persecuție politică la care sunt supuși reprezentanții partidului, oficiali ai Guvernului și Parlamentului”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md