Atacuri cu drone asupra bazelor rusești din Siria: Pentagonul neagă orice implicare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentagonul a negat, marţi, orice implicare într-o serie recentă de atacuri cu drone asupra unor baze militare ale Rusiei în Siria, după ce Ministerul Apărării rus a sugerat că armata americană ar fi putut ajuta insurgenţii sirieni, informează site-ul Ynetnews.com.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Adrian Rankine-Galloway, a declarat, marţi, că „orice sugestie că SUA sau forţele de coaliţie ar fi avut un rol în atacarea bazelor militare ruse este nefondată şi absolut iresponsabilă”.

Ministerul Apărării rus a anunţat, luni, că militanţii terorişti sirieni au folosit 13 drone pentru a ataca baza aeriană rusă de la Hmeymim şi centrul de logistică de la Tartus, ambele situate în vestul Siriei, menţionând că „este o coincidenţă stranie” faptul că un avion militar al Statelor Unite a zburat în apropierea bazelor la momentul atacului.

Potrivit declaraţiei Ministerului, decizia militanţilor sirieni, de a folosi drone pentru a ataca baze ale Rusiei din Siria, ar fi putut veni din partea unei ţări care are un potenţial ridicat de tehnologie.

Ministerul rus al apărării a spus luni că nu au fost victime și nici pagube materiale semnificative în atacurile de la baza aeriană Hmeimim și cea navală, de la Tartus.

Forțele rusești au reușit să dobândească controlul prin radio asupra câtorva drone în timpul atacurilor din zilele 5-6 ianuarie.

Alte drone au fost distruse cu sisteme antiaeriene Panțir-S1, s-a mai spus în declarație. Oficialii ruși au mai spus că vehiculele armate transportau explozivi profesionali, de fabricație străină.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...