Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Socialiștii - susținătorii fideli ai…

Socialiștii – susținătorii fideli ai lui Dodon. „Trebuie să fim pregătiți de o mobilizare generală”

După învestirea noilor miniștri și mesajul lui Igor Dodon, reprezentanții Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) au venit cu o declarație prin care își îndeamnă susținătorii să fie pregătiți de o mobilizare generală.

„În condițiile actuale de manipulare și provocare din partea guvernului ilegal, precum și a interpretării abuzive a Constituției, doar poziția clară și fermă a șefului statului poate proteja interesele cetățenilor R. Moldova și ale întregului stat.

PSRM susține decizia fermă și întemeiată a Președintelui R. Moldova, Igor Dodon, de a se opune aprobării candidaților compromiși la cele mai înalte funcții în stat precum și a promovării legilor antinaționale.

La primele ședințe plenare ale sesiunii de primăvară-vară a parlamentului, PSRM va veni cu inițiativa de a introduce moțiunea de cenzură contra noilor membri ai Guvernului care au fost numiți în funcție fără a ține cont de normele constituționale”, susțin reprezentanții PSRM.

Amintim că un mesaj asemănător a transmis și șeful statului, care atenționa guvernarea că „orice răbdare are limite. Guvernarea trebuie să renunțe la practicile de trișare a statului de drept și de compromitere a Constituției și a instituțiilor statului. Fiindcă și opoziția socialistă, și Președinția își rezervă dreptul de a face un apel la mobilizarea sutelor de mii de cetățeni pentru a pune capăt acestor fărădelegi și abuzuri constituționale”.

Totodată, socialiștii au criticat și promulgarea legii anti-propagandă. „Partidul Socialiștilor condamnă categoric atacul guvernării nelegitime asupra libertății cetățenilor R. Moldova la informare, aceste acțiuni fiind în contradicție cu documentele naționale și internaționale cu privire la drepturile omului”, susțin aceștia.