icon

Noii membri ai Cabinetului de miniştri au fost învestiţi în funcţie

10-01-2018 11:42
2,287

Noii membri ai Cabinetului de miniştri au depus astăzi jurământul de învestire, în cadrul unei ceremonii festive la Reşedinţa de Stat. La eveniment au participat Premierul Pavel Filip și Președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a exercitat temporar interimatul funcției de Președinte al țării şi a semnat decretul de numire în funcție a vicepremierilor şi miniștrilor.

 

Astfel, Cabinetul de miniștri a fost completat cu doi vicepremieri: Iurie Leancă - Vicepremier pentru Integrare Europeană și Cristina Lesnic - Vicepremier pentru Reintegrare, și cinci miniștri: Chiril Gaburici - Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Svetlana Cebotari - Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Liviu Volconovici - Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Tudor Ulianovschi - Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Alexandru Tănase - Ministrul Justiţiei.

 

Premierul Pavel Filip i-a felicitat pe noii membri ai Executivului cu prilejul învestirii în funcție, menționând că noua formulă guvernamentală se încadrează perfect în reforma  administrației publice centrale și în dimensiunea tehnocrată. Pavel Filip a mai spus că deși anul 2018 nu va fi ușor, din simplu motiv că este unul electoral, are toată încrederea că noii membri ai Guvernului vor munci bine și eficient, ținându-se departe de polemicile și disputele politice, așa cum a făcut-o și până acum, pe parcursul a doi ani, Guvernul Republicii Moldova.

 

”De aceeași manieră să ne concentrăm mai mult pe lucrurile pe care trebuie să le facă un Executiv. Să fim mai aproape de oameni, înțelegând care sunt problemele lor și, având posibilitățile pe care le are Guvernul, să încercăm să venim cu soluții pentru ele. Vă doresc succes și la finalul acestui an să putem sta în fața cetățenilor Republicii Moldova și să putem spune că noi, cel puțin, am făcut maxim și absolut tot posibilul pentru a face viața lor puțin mai bună ”, a subliniat Prim-ministrul.

 

Potrivit Președintelui Parlamentului Andrian Candu, pentru ca statul Republica Moldova să fie altfel după anul 2018, sunt necesare trei lucruri - instituții funcționale, guvernate de legi; demnitari cu simțul datoriei și respect pentru oameni; profesioniști în funcții publice.

 

”Am încrederea că actuala componență a Guvernului Filip, include cele trei elemente. Remanierile făcute astăzi au adus în echipa guvernamentală persoane cu experiență, care au autoritatea necesară pentru ca normele și strategiile adoptate în speranța unei modernizări a țării, să fie implementate cu succes”, a spus speakerul Legislativului.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31