16:59:50 25.04.2024
Stiri

FOTO // Președintele interimar Candu are mari așteptări de la Guvernul „împrospătat”: „Să fie un nou început pentru R. Moldova și să scrieți o nouă pagină în ISTORIA republicii”

Politică 10.01.2018 11:02 Vizualizări2390 Autor: Ziarul National
FOTO // Președintele interimar Candu are mari așteptări de la Guvernul „împrospătat”: „Să fie un nou început pentru R. Moldova și să scrieți o nouă pagină în ISTORIA republicii”


Președintele interimar al R. Moldova, Andrian Candu, care a semnat astăzi decretele de numire a doi vicepremieri și cinci miniștri, are mari așteptări de la Guvernul reformat într-un an în care, cel mai probabil, vor avea loc alegeri parlamentare ordinare.

În cadrul ceremoniei de depunere a jurămintelor de către noii membri ai Cabinetului condus de Pavel Filip, președintele interimar a declarat că acest Guvern are șansa să scrie o nouă pagină în istoria R. Moldova.

„Vă doresc să aveți un mandat de succes. Să fie un nou început pentru R. Moldova, pentru Guvern și să scrieți o nouă pagină în istoria republicii prin succesele pe care le veți realiza. Guvernul Filip a reușit în ultimii doi ani să stabilizeze financiar R. Moldova, dar să și înregistreze dezvoltare și progres. Această nouă componență a Guvernului urmează să ducă unele reforme până la capăt și să inițieze altele. Anul 2018 va fi unul foarte dificil și plin de provocări, mai ales că e un an electoral. Sunt multe de făcut, pentru ca cetățenii să simtă că au o viață mai bună. Puteți chiar să depășiți așteptările oamenilor”, a subliniat Candu.

De asemenea, oficialul a spus că actualul Guvern trebuie să „fie guvernat doar de lege”. „Sunteți cu toții profesioniști și sunt sigur că o să vă manifestați prin atitudine și devotament. Dumnezeu să ne ajute să marcăm astăzi un nou început pentru R. Moldova”, a conchis Andrian Candu.

La rândul său, premierul Pavel Filip a precizat că miniștrii din Cabinetul său trebui să se țină departe de disputele politice și să se concentreze doar pe acțiuni așteptate de cetățeni. „Avem în față un an care nu va fi simplu, deoarece e un an electoral. Noi vom munci intens și eficient și ne vom ține departe de disputele politice, ca de altfel așa cum am făcut până acum. Știu că nu aveți prea mult timp de acomodare, dar aveți cu toții o experiență bogată în domeniile în care ați fost delegați. Avem o formă de guvernare tehnocrată și sper că, la finalul anului, vom putea să ne prezentăm în fața cetățenilor și să le spunem că am făcut maximum ca să le facem viața mai bună”, a mai adăugat prim-ministrul.

După semnarea decretelor de numire în funcție, Iurie Leancă devine vicepremier pentru Integrare Europeană, Cristina Lesnic - vicepremier pentru Reintegrare, Chiril Gaburici - ministru al Economiei și Infrastructurii, Alexandru Tănase - al Justiției, Svetlana Cebotari - al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Liviu Volconovici, rectorul Universității Agrare - ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, și Tudor Ulianovschi - ministru al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.



Iurie Leancă



Cristina Lesnic



Chiril Gaburici



Alexandru Tănase



Tudor Ulianovschi



Svetlana Cebotari



Liviu Volconovici


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md