În timp ce președintele „dat de Dumnezeu” tace, PSRM își îndeamnă susținătorii să fie pregătiți de o „mobilizare generală” pentru a-l apăra

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șeful statului, Igor Dodon, nu a reacționat la promulgarea legii „anti-propagandă” și numirea noilor miniștri în Guvernul Filip de către președintele interimar, Andrian Candu. În schimb, socialiștii au venit cu o reacție, în care cer cetățenilor „să fie pregătiți de o mobilizare generală”.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se pronunță categoric împotriva unei noi „tentative a majorității de la guvernare de a captura puterea absolută” și de a suspenda președintele ales de popor al Republicii Moldova, prin intermediul Curții Constituționale de „buzunar”.

În condițiile actuale, pe care socialiștii le numesc „de manipulare și provocare din partea guvernului ilegal”, precum și a interpretării abuzive a Constituției, aceștia afirmă că doar „poziția clară și fermă a șefului statului poate proteja interesele cetățenilor Republicii Moldova și ale întregului stat”.

Citește și: Dodon, suspendat pentru a treia oară! Candu a semnat decretul de promulgare a legii „anti-propagandă”

PSRM anunță că la primele ședințe plenare ale sesiunii de primăvară-vară a parlamentului va veni cu inițiativa de a introduce moțiunea de cenzură contra noilor membri ai Guvernului care au fost numiți în funcție astăzi de către Candu.

Citește și: Dodon: Patriarhul Kiril mi-a spus că mandatul meu de preşedinte este dat de la Dumnezeu

În contextul celor întâmplate astăzi, PSRM își îndeamnă toți susținătorii, toate forțele „patriotice ale țării”, să sprijine eforturile Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon privind instituirea unei reale guvernări democratice în țară, să fie pe deplin pregătiți, să reacționeze la îndemnul șefului statului, să vină masiv la Chișinău pentru a „elibera țara de acest regim”.

Citește și: Dodon, umilit din nou: „Președintele interimar” a numit noii miniștri în Reședința de Stat; Cum arată „noul” Guvern

De menționat că, deocamdată, șeful statului nu a venit cu o reacție la numirea noilor miniștri și promulgarea legii legii „anti-propagandă” de către președintele interimar, Andrian Candu, după ce acesta a fost suspendat din funcție temporar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...