Autorităţile au raportat că alte 300 de persoane sunt blocate în Canionul Romero, aflat la est de oraşul californian Santa Barbara. Poliţia trimisă la faţa locului a declarat că scena seamană cu un "câmp de luptă din primul război mondial".

Inundaţiile şi alunecările de teren, care afectează zonele deja distruse în urma unui incendiu izbucnit luna trecută, au dus la închiderea a 48 de km din autostrada principală din regiune.

Serviciile de intervenţie au declarat că există un număr mare de persoane dispărute, ceea ce înseamnă că bilanţul morţilor va creşte.

Furtuna a afectat şi casele celor care nu se aflau în zone de evacuare, au mai adăugat oficialii.

Un oficial al pompierilor, Dave Zaniboni, a declarat că cinci trupuri neînsufleţite au fost găsite marţi în Montecino, fiind victime ale furtunii.

Paza de Coastă a Statelor Unite a trimis mai multe "nave aeriene care să ajute în operaţiunile de salvare", iar sute de californieni au fost obligaţi să îşi părăsească locuinţele, luni, pentru a doua oară în ultimele două luni.

De asemenea, autorităţile au dat ordin de evacuare în oraşul Burbank, unde multe vehicule au fost înghiţite de pământ.

Incendiile din luna decembrie au afectat zonele cu vegetaţie, care ajutau la prevenirea inundaţiilor şi alunecărilor de teren.