(DOC) O brad frumos și…ilegal; Pomul din PMAN a fost tăiat contrar legii, iar Silvia Radu a scăpat de sancțiune

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pomul de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale a fost tăiat ilegal. Cel puțin asta a constatat Agenția Ecologică din Chișinău. Mai mult, deși primarul general interimar, Silvia Radu, ar fi trebuit să se aleagă cu proces verbal, organele de mediu i-au întocmit un procesul unei alte persoane.

Conform unui răspuns oferit vicepreședintelui PL, Valeriu Munteanu, pomul a fost defrișat fără coordonarea lucrărilor silvo-tehnice cu organele de mediu și în lipsa autorizației pentru tăiere.

„Agenția Ecologică din Chișinău ne-a informat în sfârşit că, într-adevăr, bradul instalat în PMAN, a fost defrişat ilegal, însă organele de mediu nu au îndrăznit să o sancţioneze pe cetățeana Radu, ci i-au întocmit proces-verbal unui alt cetăţean”, a anunțat și Munteanu.

Potrivit acestuia, amendată pentru ceastă faptă nu a fost primarul interimar Silvia Radu, ci un cetățean care ar fi acționat în bază de procură. Acesta a plătit o amendă de 1.500 de lei.

„Deşi la început de decembrie primăriţa impostoare, care dirija cu zor lucrările de tăiere a molidului, declara, mărinimoasă, că l-a plătit din banii săi şi că totul este perfect legal, autorităţile de mediu ne informează că pentru defrişarea ilegală a fost aplicată o amendă de 1.500 de lei însă, surpriză!, unei persoane care ar fi acţionat în bază de procură. Cu siguranţă, această amendă ar fi trebuit să fie achitată de cet. Silvia Radu personal, poate astfel ar ajunge să respecte mediul”, mai scrie Munteanu.

Potrivit lui Munteanul, pentru a scoate bradul din curtea grădiniţii, angajaţii subdiviziunilor Primăriei ar fi tăiat şi alţi arbori care, conform răspunsului primit, au fost defrişaţi pentru că prezentau „pericol sănătăţii oamenilor şi mediului”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...