(VIDEO) Victorie chinuită pentru Manchester City în Cupa Ligii Angliei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Manchester City s-a chinuit, pe teren propriu, scor 2-1, cu Bristol City, în manşa tur a Cupei Ligii Angliei. „Cetăţenii” au marcat golul victoriei prin Kun Aguero, în prelungiri.

Partida de pe Etihad se anunţa un adevărat galop de sănătate pentru gazde, având în vedere forma echipei lui Guardiola. Neînvinşi în Premier League, pe oamenii lui Pep îi aşteaptă derby-ul cu Liverpool, din weekend. În acest context, era de aşteptat ca tehnicianul spaniol să odihnească mai multe piese grele, mai ales că semifinalele Carabao Cup, aşa cum se numeşte Cupa Ligii din sezonul acesta, se desfăşoară după sistemul tur-retur.

Nu a fost chiar aşa, jucători ca De Bruyne, Sterling sau Sane evoluând in primul minut. Drept urmare, nu mică le-a fost mirarea tuturor când, la pauză, tabela indica 0-1, după penalty-ul comis de Stones în minutul 44 (şi transformat de Reid).

Mecanismul de pase al lui City a făcut diferenţa în a doua repriză, iar Kevin De Bruyne (foto) – poate cel mai bun jucător din Anglia în acest sezon – a restabilit egalitatea, la capătul unei acţiuni în care a colaborat cu golgheterul Sterling.

Se părea că disputa se îndreaptă spre un final previzibil, însă „cetăţenii” au avut nevoie de intrarea lui Aguero, pentru a obţine victoria, în prelungiri (90+2). City a făcut, aşadar, un pas important spre finală, fiind greu de crezut că Bristol poate întoarce soarta calificării pe 23 ianuarie, când e programată manşa retur. Totuşi, echipa perfectă a lui Pep nu a mai arătat la fel de bine ca în lunile precedente.

În cea de-a doua semifinală, se întâlnesc Chelsea şi Arsenal. Meciul tur, de pe Stamford Bridge, va avea loc miercuri, în timp ce returul e stabilit pentru 24 ianuarie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...