De ce a ales Coutinho să poarte numărul 14 la FC Barcelona

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Philippe Coutinho este noul jucător al Barcelonei. Brazilianul de 25 de ani a primit tricoul cu numărul 14, unul în care a scris istorie marele Johan Cruyff.

Olandezul a fost idolul copilăriei starului venit de la Liverpool, iar acesta a dorit cu insistență numărul 14. Anunțul nu a fost făcut oficial însă, iar motivul este simplu, susține Sky Sports.

Javier Mascherano este cel care poartă în acest moment numărul 14, dar argentinianul este foarte aproape de un transfer în China, acolo unde este așteptat până la finalul acestei luni.

Mai există și varianta numărului 7, rămas liber dacă Arda Turan pleacă în Turcia. În schimb, Philippe a arătat respectul pe care îl poartă pentru Lionel Messi, atunci când a fost întrebat dacă și-ar dori numărul 10.

„Nu! Nu! Nu! Este un singur număr 10 la Barcelona (n.r. Messi). E cel mai bun jucător din lume, numărul 10 suprem”, a răspuns noul jucător al catalanilor.

Din cauza unei accidentări, Coutinho şi-ar putea amâna debutul până pe 4 februarie, atunci când tricoul ar fi liber. Barca o va întâlni într-un meci de campionat pe concitadina Espanyol, echipă la care jucătorul brazilian a evoluat timp de şase luni, sub formă de împrumut, în 2012.

Conform presei spaniole, FC Barcelona a acceptat să plătească 120 milioane euro, plus alte 40 milioane bonusuri, pentru a-şi asigura serviciile lui Coutinho.

Mijlocașul a devenit astfel unul dintre cei mai scumpi fotbalişti din istorie, după compatriotul său Neymar (222 milioane euro) şi francezul Kylian Mbappe (180 milioane), ambii achiziţionaţi în vara trecută de Paris Saint-Germain.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...