16:03:32 19.04.2024
Stiri

SCANDAL DE DOPAJ // A fost suspendat opt ani şi nu poate participa la Olimpiada de la Tokyo după ce a vărsat substanţe interzise în sticla unui adversar

Sport 09.01.2018 17:30 Vizualizări1517 Autor: Ziarul National
SCANDAL DE DOPAJ // A fost suspendat opt ani şi nu poate participa la Olimpiada de la Tokyo după ce a vărsat substanţe interzise în sticla unui adversar


Yasuhiro Suzuki, un atlet japonez de la kaiac-canoe, a turnat un lichid dopant în sticla unui rival şi ca pedeapsă va fi dat afară din competiţii. El va rata şi Jocurile Olimpice din 2020, iar oficialii federaţiei nipone se gândesc chiar să-l excludă pe viaţă, având plângeri că acesta a şi furat din lucrurile colegilor.

Suzuki, 32 de ani, a recunoscut ca a introdus un produs dopant în sticla unui rival, Seiji Komatsu, la un concurs naţional disputat anul trecut în septembrie. „Comportamentul lui Suzuki este total în contradicţie cu spiritul de fair-play care trebuie să primeze în sport", a sunat comunicatul Federaţiei de Kaiac-canoe, gestul lui Suzuki fiind catalogat ca: „extrem de răutăcios”, transmite prosport.ro.

Seiji Komatsu a câştigat cursa, dar apoi a fost depistat pozitiv şi suspendat, deşi el a negat că s-ar fi dopat. Acum, numele său a fost reabilitat.

De partea cealaltă, Suzuki, s-a justificat, spunând că „m-am temut să nu mă depăşească". Totuşi, federalii nu vor să ţină cont de scuzele sale, mai ales că avea antecedente, fiid acuzat de unii colegi că le-ar fi furat mai multe lucruri, şefii intenţionând să-l suspende pe viaţă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md