(GRAFIC) Dodon, „apreciat” intens de indieni, indonezieni și bengali; Cum stau alți politicieni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Politicienii moldoveni sunt din ce în ce mai activi pe rețelele de socializare, unii dintre ei chiar remarcându-se mai mult în mediul online decât pe viu.

Din acest motiv unii dintre ei fac tot posibilul pentru a acumula cât mai multe aprecieri pe Facebook, rețeaua de socializare care a devenit în 2017 cea mai utilizată de către moldoveni și care se bucură de o popularitate tot mai mare pe tot globul.

Este și cazul lui Igor Dodon, a cărui pagină de Facebook a cunoscut cea mai semnificativă creștere în ultimele luni, trecând de 100 de mii de aprecieri. Doar că, dacă moldovenii nu prea-l apreciază pe Dodon, cel puțin pe rețelele de socializare, acesta e foarte popular printre ruși, indieni sau chiar bengali (locuitori ai statului Bangladesh).

Igor Dodon

Și dacă aprecierile din Rusia pot fi explicate prin faptul că există câteva sute de mii de moldoveni care lucrează în această țară, atunci cele aproape 30 de mii de like-uri care provin din state precum Ucraina, India, Kazahstan, Indonezia, Bangladesh sau Pakistan sunt greu de înțeles.

Ilan Shor, cu mai bine de jumătate din aprecieri false Primarul de Orhei, Ilan Shor, are mai bine de jumătate din aprecieri provenite din Indonezia, Pakistan sau Bangladesh

Ilan Shor

Plahotniuc stă bine la români și  turci

În cazul liderului PDM, Vladimir Plahotniuc, lucrurile par să fie mai apropiate de realitate. Totuși, sar în ochi cele peste 13 mii de aprecieri din România și 2 mii din Turcia, din totalul de 52 de mii.

Vlad Plahotniuc

Maia Sandu și Renato Usatîi, politicienii cu cele mai multe aprecieri din Republica Moldova

Există și politicieni unde ponderea aprecieri din Republica Moldova este covârșitoare. Este cazul Maiei Sandu, care se bucură de peste 68 de mii de aprecieri din Republica Moldova, din totalul de 134 de mii. În cazul acesteia sunt explicabile și cele peste 22 de mii de like-uri care provin din România, ponderea altor state fiind prea mică pentru a ridica semne de întrebare.

Maia Sandu

O situație similară se atestă și la Renato Usatîi, care se bucură de peste 52 de mii de aprecieri din Republica Moldova, din totalul de 84 de mii. La fel ca în cazul Maiei Sandu, nici la Usatîi nu sar în ochi aprecieri dubioase.

Renato Usatîi

Pagina liderului Platformei DA, Andrei Năstase, este apreciată de peste 50 de mii de persoane. Peste 32 de mii de aprecieri provin din Republica Moldova, iar alte țări care au furnizat like-uri semnificative sunt Italia, România și Marea Britanie, în care regăsim comunități importante de cetățeni moldoveni.

Andrei Năstase


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...