(video) Henrik Fisker a prezentat prototipul electromobilului cu “aripi de fluture” – EMotion

Compania Fisker, fondată de renumitul designer auto Henrik Fisker, a prezentat prototipul pre-serie al electromobilului numit EMotion. Viitorul concurent pentru Tesla Model S a fost arătat în cadrul expoziţiei CES din oraşul Las Vegas.

Fisker EMotion este un sedan construit pe baza unei platforme din aluminiu-carbon şi este prima maşină din lume dotată cu “aripi de fluture” – portiere care se deschid în sus, atât cele din faţă, cât şi cele din spate.

Prototipul are o lungime de 5.085 mm, o lăţime de 2.015 mm, o înălţime de 1.465 mm şi un ampatament care măsoară 3018.5 mm.

Din caracteristicile tehnice făcute publice se ştie că undeva se ascunde un set de acumulatori cu o capacitate de 143 de kWh, cu ajutorul căruia se poate înregistra o autonomie de până la 640 de km. Amintim că în prezent Tesla oferă pe Model S şi Model X baterii cu o capacitate maximă de 100 de kWh.

Varianta de serie care va fi lansată în anul 2019 va avea şi un sistem de încărcare rapidă. După doar nouă minute de stat în priză, electromobilul va fi capabil să parcurgă 200 de kilometri.

Câte motoare electrice şi ce dinamică are maşina nu se cunoaşte deocamdată.

Vezi şi: (foto/video) Premieră: Karma Revero

De asemenea, modelul de serie va beneficia de un sistem sofisticat de camere cu o monitorizare video la 360 de grade, telemetre cu laser LIDAR şi un sistem de pilotare automată de nivel 4, dezvoltat împreună cu partenerul Quanergy.

Fisker EMotion va mai avea nişte geamuri care vor putea fi umbrite prin apăsarea unui singur buton, jante de 24 de inci standard sau unele din carbon (opţionale), kit exterior aerodinamic cu elemente din fibră de carbon, dar şi o configuraţie a interiorului cu 4/5 locuri pentru pasageri.

Fisker EMotion va fi produs în serie în anul 2019, iar clienţii îşi vor primi maşinile în 2020. Preţul de start va fi de 130.000 de dolari şi acesta poate fi deja comandat prealabil, achitând în avans 2.000 de dolari.

Vezi şi: Detroit 2016: Force 1 – supercar cu 755 de cai sub capotă (foto/video)

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/