Elevii din regiunea transnistreană vor susține teste de absolvire doar la două discipline obligatorii

2012_07_23_elevi-de-liceu-in-banci-2_rsz-620×333

Pentru anul curent de studii 2017-2018, regiunea transnistreană renunță la proba suplimentară a examenului unic de absolvire a școlilor, liceelor și colegiilor (ЕГЭ).

Absolvenții vor susține teste la doar două discipline obligatorii: limba maternă (rusă, română sau ucraineană) și matematică. Testul la matematică nu va fi diferențiat ca și complexitate în funcție de profil, transmite IPN cu referire la presa din regiune.

Anul trecut, mai bine de 600 de candidați au ales disciplina „Științe sociale” pentru proba suplimentară, dar în sălile de examen s-au prezentat doar 200 de absolvenți. Astfel, au fost suportate cheltuieli nejustificate pentru publicarea testelor și alte cheltuieli. Situații similare au fost atestate și în cazul la altor discipline.

Pentru acest an, se anulează proba suplimentară, fiind păstrate doar testele la două discipline obligatorii, solicitate pentru admiterea la universitate.

Din sesiunea 2019-2020 se va reveni la trei probe. Ultima nu va mai fi la alegere, urmând să fie stabilită anual pentru toți absolvenții. În sesiunea, 2019-2020, a treia probă de examen va fi la istorie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente