/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Ancheta Ministerului Sănătății: Tânăra care a avortat la maternitate a fost neglijată de medici

missing
09 ianuarie 2018, ora 13:36

UPDATE 14.13 Directorul Institutului Mamei și Copilului a fost sancționat o avertizare de Ministerul Sănătății, iar șeful Secției Ginecologie, Veaceslav Rezneac, a fost demis. A fost demisă și sora medicală șefă a secției.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Astfel, în urma analizei s-a constat că între personalul medical și pacient a fost o comunicare defectuoasă, iar tinerei nu i s-a acordat consiliere psihologică. S-a stabilit că tânăra nu trebuia să procure medicamente de la farmacie, or instituția dispunea de preparatele necesare, ceea ce este o încălcare gravă din partea medicului.

Femeia nu a fost monitorizată permanent atunci când i-au fost administrate preparatele medicamentoase, aceasta fiind neglijată de medicul de gardă și de către personal.

Menționăm că, un mesaj anonim a devenit viral pe Facebook în care o femeia descrie prin ce chinuri groaznice ar fi trecut acum două săptămâni, după ce medicii din instituția medicală i-au prescris o naștere provocată artificial.

Tânăra a povestit pentru TV8 cu lux de amănunte cum a fost lăsată acum două săptămâni să avorteze în veceul instituției medicale. Detalii AICI.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a susținut astăzi o conferința de presă în care a prezenta rezultatele anchetei interne pe marginea cazului relatat de pacienta internată la Institutul Mamei și Copilului, care a acuzat faptul că a avortat singură în veceu. Detalii AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram