Doi copii au fugit de la bunica de frică să nu li se fure banii câștigați la colindat. A doua zi aceștia au revenit acasă

photo_2018-01-08_10-51-00

Doi minori din satul Frumuşica, raionul Floreşti, cu vârstele de 7 și 10 ani, au fost declarați dispăruți de bunica acestora în seara de 7 ianuarie curent. Oamenii legii au început imediat căutările, însă minorii au revenit singuri acasă în dimineață de 8 ianuarie.

Potrivit polițiștilor, minorii au revenit acasă aproximativ la ora 9 dimineața, după ce au înnoptat la o rudă din localitate. Din declarațiile minorilor, s-a aflat că lor le-a fost frică să stea acasă, pe motiv că acolo se afla doar concubinul bunicăi, care ar fi putut să le sustragă banii câștigați în urma colindatului.

În operațiunea de căutare a acestora au fost implicați 11 angajați ai Inspectoratului de Poliție Florești și 5 persoane voluntare. De asemenea, au fost verificaţi şi chestionaţi prietenii minorilor, au fost verifcate casele părăsite, construcţiile abandonate, unităţile comerciale din localitate şi persoanele la care minorii obișnuiau să plece în vizită.

Momentan, minorilor le este acordată asistență psiho-pedagogică, iar autoritatea tutelară urmează să ia decizii pe marginea acestui caz.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente