(video) Premieră la CES 2018: Noul Toyota e-Palette Concept sau aşa-zisul butic pe roţi

Toyota Motor Corporation a fost prezentă la rândul său la expoziţia de consumabile CES 2018 împreună cu un nou concept numit Toyota e-Palette Concept. Potrivit constructorului, acest autovehicul electric şi cu sistem de pilotare automată este o viziune asupra viitorului serviciilor de mobilitate autonomă.

https://www.youtube.com/watch?v=bniK9Eqgnw4&t=3s

Noul concept Toyota e-Palette Concept a fost dezvoltat în colaborare cu experţi din mai multe companii cu renume precum Amazon, DiDi, Mazda, Pizza Hut sau Uber. Prototipul adus la CES are forma unei “cutii” dreptunghiulare pe roţi, iar Toyota planifică să-l ofere în viitor clienţilor în mai multe variante de lungime, de la 4 la 7 metri.

Dacă designul noului concept nu este chiar atât de atrăgător, atunci din punct de vedere al funcționalității, prototipul conceptului Toyota e-Palette este mai mult decât perfect. O înălțime mare și un număr minim de colţuri maximizează spațiul disponibil în interior.

https://www.youtube.com/watch?v=7nhY0eHUUEo

Reprezentanții Toyota au spus că în jurul conceptului Toyota e-Palette, cu participarea partenerilor, se planifică construirea unui întreg ecosistem de afaceri. Asta înseamnă că vehiculul va deveni elementul de bază al sistemului, având în același timp un nivel ridicat de scalabilitate.

Astfel, diverse companii pot crea sisteme hardware/software adaptate la nevoile lor individuale și vor utiliza Toyota e-Palette drept o platformă mobilă de promovare a produselor, fie ele fizice sau virtuale. În același timp, firmele nu vor fi obligate în vreun fel să utilizeze tehnologiile de control autonom oferite de gigantul auto japonez, ci le vor putea folosi pe cele proprii sau dorite.

Printre altele, parteneriatul cu Toyota în proiectul e-Palette oferă un avantaj major sub forma unei baze de date comune. Potrivit informaţiilor, fiecare partener va putea să trimită informații într-un mare centru de date, care, la rândul său, va oferi clienților posibilitatea de a îndeplini anumite sarcini. De exemplu, procesarea plăților pentru serviciile oferite în autovehiculele e-Pallete, monitorizați stării acestora sau programarea lor pentru deservire tehnică la cei mai apropiaţi dealeri autorizaţi Toyota.

Testarea în condiţii reale a Toyota e-Palette Concept nu va începe înainte de 2020.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise