(video) Premieră mondială: Noul crossover electric alimentat cu hidrogen – Hyundai NEXO

Compania Hyundai a organizat astăzi, 9 ianuarie, în cadrul expoziţiei de consumabile CES 2018 din oraşul Las Vegas, premiera unui nou electromobil care rulează pe bază de hidrogen. Maşina a fost numită NEXO şi va înlocui în gamă modelul Hyundai ix35/Tucson Fuel Cell.

Noul Hyundai NEXO este construit pe baza unei platforme noi şi dedicate special acestui model. Arhitectura a permis reducerea greutăţii, îmbunătăţirea acceleraţiei, generarea unui spaţiu mai mare în habitaclu, etc.

Dimensiunile sunt următoarele: 4.671 x 1.859 x 1.630 mm (+262 x +38 x -25 mm, lungime, lăţime şi înălţime respectiv, comparativ cu un ix35 FCEV). Ampatamentul măsoară  2.789 mm (+150 de mm).

După cum am menţionat deja, acest crossover electric îşi generează energia cu ajutorul hidrogenului. Elementul chimic gazos se află în trei rezervoare care sunt poziţionate sub podea în partea posterioară a caroseriei. Acestea sunt mai uşoare cu 16.33 kg decât cele de pe ix35.

O baterie din litiu-ion este montată în podeaua portbagajului, iar sub capotă se ascunde un motor electric cu 163 de CP şi 394 de Nm. Alţi 183 de CP sunt produşi de unitatea Fuel Cell şi baterie.

Acceleraţia de la 0 şi până la 96 de km/h o face în 9.5 secunde, cu trei secunde mai repede decât un ix35 FCEV, iar autonomia a crescut de la 426 la aproximativ 595 de km.

Hyundai NEXO poate fi alimentat complet cu hidrogen în doar cinci minute!

Hyundai a mai introdus pe noul NEXO câteva sisteme care îl vor ajuta pe şofer să se simtă în siguranţă în trafic. Printre acestea se numără: Blind-spot View Monitor (sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, care oferă imagini video pe panoul de bord prin intermediul a două camere video poziţionate în părţile laterale ale maşinii), Lane Follow Assist – o tehnologie absolut nouă care îşi face debutul odată cu NEXO şi permite menţinerea maşinii pe centrul benzii de rulare, automat controlând mişcările volanului, până la viteze de 145 de km/h, dar şi un sistem de parcare automată. Pentru ultima funcţie prezenţa şoferului în habitaclu nu este obligatorie.

Modelul NEXO va inaugura planurile Hyundai Motor de a accelera dezvoltarea vehiculelor cu emisii scăzute, în conformitate cu obiectivul reînnoit al Hyundai Motor Group de a introduce 18 modele ecologice pe piața globală până în 2025. Această nouă foaie de parcurs reprezintă de asemenea pasul următor pentru Hyundai Motor, cel de a realiza ambiția finală – de a crea un mediu mai curat prin intermediul vehiculelor ecologice.

Vânzările noului Hyundai NEXO vor demara în acest an şi vor începe din SUA.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/