/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Timp de o săptămână, Vladimir Putin a adunat suma maximă admisibilă pentru fondul electoral - 400 de milioane de ruble

missing
08 ianuarie 2018, ora 16:28

Potrivit datelor prezentate, în fondul lui Putin o singură persoană a realizat o donație mare – suma de 30 mii de ruble. Toți ceilalți bani au fost contribuția Rusiei Unite și a fondurilor pentru sprijinirea cooperării și dezvoltării regionale din diferite părți ale Federației. Anterior, publicația rusă RBC a scris că aceste fonduri anterior au susținut și Rusia Unică.

În total în fondul lui Putin au contribuit 23 de organizații. Suma donațiilor a fost de la 2 la 28 de milioane de ruble. Din fondurile primite, Putin a cheltuit deja peste 9 milioane de ruble pentru producerea de materiale informative pentru campania electorală.

Putin a obținut dreptul de a deschide un cont electoral la 28 decembrie. Prin lege, fondul nu poate fi mai mare de 400 de milioane de ruble (în cazul celui de-al doilea tur, pot fi adunate suplimentar alte 100 de milioane de ruble). Fondul lui Putin, ținând cont de toate donațiile mici, depășește această limită cu aproape 31 mii de ruble, dar candidatul are dreptul să returneze orice donație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram