/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Guvernul de la București vrea să desființeze Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

missing
08 ianuarie 2018, ora 12:44

Deputatul PMP Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor, a luat atitudine față de intenția actualei guvernări.

Înființarea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni acum un an, ca decizie de punere în practică a uneia dintre cele mai importante promisiuni electorale, a constituit un pas politic major, susținut de întreaga clasă politică a țării noastre și salutat cu multă căldură de cele 12 milioane de cetățeni și etnici români din afara granițelor țării. Am susținut în 2017 toate activitățile MRP și am pledat în Parlament pentru creșterea bugetului său destinat organizațiilor reprezentative ale românilor de peste hotare. Am considerat în permanență că interesul național ne cere tuturor, guvernare și opoziție parlamentară, să manifestăm o exemplară solidaritate națională când este vorba despre milioanele de români din afara granițelor țării și milioanele de români din diaspora”, susține deputatul de origine basarabeană.

Deputatul menționează că o reformă și o eficientizare a administrației centrale a României este, în mod evident, necesară. „Considerăm desființarea MRP drept un regres politic major și un atentat la securitatea cultural-identitară a României, un act ostil milioanelor de români extra-frontalieri”, a declarat președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

Deputatul Constantin Codreanu a ținut de asemenea să puncteze că suntem în anul Centenarului Marii Uniri. „Într-un asemenea an, încărcat de un simbolism istoric aparte, desființarea MRP, contrară interesului național de coeziune și consolidare demografică, ar căpăta valențe negative în plus”, a menționat diplomatul.

Potrivit unor date, în afara granițelor României sunt în jur de 12 milioane de români.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram