Începe săptămâna la teatru! Repertoriul spectacolelor de la Teatrul „Mihai Eminescu”

Teatrul_Eminescul_040211_14-e1487170048478-900×506

După sărbători, Teatrul Național „Mihai Eminescu” ți-a pregătit un program cultural cu spectacole care te vor încânta și te vor destinde. Iată reporteriul pentru perioada 9 – 14 ianuarie.

9 ianuarie, 18.30. „Nunta de aur“, un spectacol despre destin şi iubire, fericire şi moarte: un tablou desprins din realitatea moldovenească a zilelor noastre. Povestea sinceră şi ataşantă a doi intelectuali ajunşi în pragul vârstei a treia, îndrăgostiţi ca-n prima zi.

10 ianuarie, 18.30 Maria Tănase: Aş muri, moartea nu-mi vine…” – un recital despre viaţa artistică a celei care a fost şi rămâne veşnic o voce inconfundabilă, inegalabilă, unică – o surprinzătoare şi emoţionantă lecţie de ambiţie, curaj, speranţă și demnitate pe care ne-o serveşte Măria Tănăse – „Maria cea fără de moarte”, neuitata şi celebra Pasăre Măiastră a neamului nostru.”

11 joi,  18.00 „Steaua fără nume” Într-un orășel șters, de provincie, Profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. In așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește, în fapt de seară cu cea a Monei, tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul micii urbe.

12 vineri, 18.00 Legendara  „Casă Mare”  de Ion Druță revine pentru a treia oară pe scena Naționalului, acum în regia lui Alexandru Cozub. Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și spiritului, impactul tehnologizării…. E, în fond, şi o frumoasă poveste de dragoste: un motiv în plus să nu rataţi spectacolul!

14 duminică, 18.00  „Amorul dănţuie şi feste joacă” este realizat în stil geto-dacic, sunt închegate 4 opere sheakesperiene, costume naţionale, muzică şi dansuri în stil naţional. Tema spectacolului: amor, glume, cîntece şi dansuri. Un spectacol dinamic, vesel. Acţiunea  se desfăşoară în scenă între două capete de berbeci – simbol al Soarelui, luminii, binelui (preluat de la geto-daci).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente