/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

O publicaţie germană, despre arhitectura din Chișinău: „Haos urbanistic?”

07 ianuarie 2018, ora 13:55

Prezentând, pe scurt, arhitectura din capitala Moldovei, autorul se opreşte asupra situaţiei deplorabile a unor clădiri istorice, dezinteresul actual pentru moştenirea trecutului şi „cacofonia arhitecturală” din prezent.

Articolul critic din această publicaţie se încheie cu un apel în care se spune că oraşul ar avea nevoie „de aliaţi şi un lobby” care ar sprijini proiecte urbanistice şi s-ar ocupa şi de căutarea unor finanţatori.

Revista care apare de 20 de ani la Berlin are în prezent ca redactor-principal pe Josef Sallanz. Acesta este „lector străin” la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chişinău unde activează în cadrul catedrei de filologie germană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram