Macron face acuzații grave la adresa SUA, Israelului și Arabiei Saudite

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Emmanuel Macron, președintele Franței a acuzat că Statele Unite, Israelul și Arabia Saudită au “un discurs care ne va conduce la război în Iran”, specificând că trebuie păstrat un “dialog permanent” cu Iranul.

Șeful statului francez a explicat în cadrul unei conferințe de presă că “va trebui mărită presiunea internaţională asupra Iranului”, dar “nu să se întrerupă discuţiile”, informează Reuters.

Președintele francez a adăugat: “Este pe cale să se reconstruiască pe ascuns la o ”axă a răului”. Vedem discursul pe care îl ţin Statele Unite, Israelul şi Arabia Saudită, care sunt aliaţii noştri în numeroase privinţe: este aproape un discurs care ne va conduce la război în Iran. Suntem pe cale să reproducem strategia deliberată a unora. Este important ca noi să păstrăm echilibrul în acest context.

Trebuie o strategie regională care constă în găsirea modalităţii de a limita acţiunea Iranului în zonă. Dacă întrerupem însă toate discuţiile, există riscul de a merge până la elemente de conflict de o brutalitate extremă”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...