Ce planuri are Ministerul Economiei pentru Aeroportul Mărculești

marculesti

Aeroportul Internațional Liber „Mărculești” este amplasat într-o zonă geografică, care permite transformarea aeroportului într-un centrul marfar internațională, ce va facilita schimbul de bunuri și servicii dintre Europa, Asia, Africa și Orientul Mijlociu. Cel puțin acestea sunt intențiile Ministerului Economiei după ce a devenit administratorul Aeroportului Mărculești care a trecut din gestiunea Ministerului Apărării pe motiv că administrarea a fost una ineficientă la nivel managerial și corporativ al întreprinderii.

Totodată,  condițiile economice preferențiale, permit rezidenților Zonei Economice Libere Aeroportul Internațional Mărculești desfășurarea activităților fără aplicarea restricțiilor tarifare și netarifare ale regimului vamal, a accentuat Secretarul general de stat al MEI, Iulia Costin.

Potrivit sursei, Aeroportul Mărculești a rezistat dificultăților economice întâlnite în ultima perioadă și colaborează intens cu partenerii de dezvoltare, identificând potențiali investitori pentru dezvoltarea aeroportului internațional și ca potențiali rezidenți ai Zonei Economice Libere.

În contextul majorării volumului de mărfuri ce tranzitează Republica Moldova, Iulia Costin a specificat că Ministerul Economiei și Infrastructurii va acorda suport privind modernizarea conexiunii feroviare pentru ca beneficiarii de servicii ale Aeroportului Internațional Liber „Mărculești” să aibă acces la toate tipurile de transport.

Aeroportul Internaţional Liber „Mărculeşti” este situat la şase kilometri de oraşul Floreşti şi 150 de kilometri de Chişinău. A fost fondat în ianuarie 2004 pe baza unei foste unități militare sovietice, având în prezent o destinație civilă.Aeroportul are drept scop dezvoltarea transporturilor aeriene, serviciilor aeronautice, producerea industrială orientată spre export şi o activitate comercială externă.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente