/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Freedom Moldova solicită crearea unei comisii care va monitoriza penitenciarele din Chișinău

missing
07 ianuarie 2018, ora 08:45

Freedom Moldova susține că deși potrivit unei legi din 2008 este prevăzută funcționarea unor astfel de comisii în toate unitățile administrativ teritoriale, aceasta lipsește în municipiul Chișinău, chiar dacă aici sunt multe penitenciare și izolatoare de detenție.

„Anume în aceste instituții în anul precedent au fost constatate cele mai strigătoare la cer fapte de încălcare a drepturilor deţinuţilor, care au ajuns în presă: agresarea deţinuţilor de către forțele speciale „Pantera”, moartea arestatului cet. Andrei Braguţa, multiple cazuri de deces suspect ale deținuților, neacordarea asistenței medicale, neadmiterea avocaților etc. La fel, și în rapoartele anuale ale Avocatului Poporului, Penitenciarul nr.13 (Chișinău) a fost caracterizat negativ, în mod regulat”, se menționează în adresare.

Potrivit Freedom Moldova existența unei comisii nu a fost confirmată nici după adresarea către Avocatul Poporului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram