Câteva companii internaționale au decis să le ofere concediu plătit angajaților care-și iau animale de companie

Z4QHRT5G5E
Foto: Marion Michele

Faptul de îngriji un animal de companie este din ce în ce mai recunoscut ca fiind o muncă ce necesită efort. Cei care au un animal de companie știu că „bebelușii cu blană” au nevoie de multă atenție, în special în primele săptămâni de viață. În acest sens, angajatori de la câteva companii internaționale au decis să le ofere angajaților un mic concediu plătit pentru a avea grijă de animalele lor de companie atunci când au nevoie, scrie Business Insider.

Mars Petcare este una dintre primele companii care au venit cu o astfel de inițiativă. Astfel, compania le oferă angajaților până la 10 ore de concediu plătit, timp pe care îl pot dedica animalelor lor de companie. De asemenea, după acest timp, angajații își pot aduce prietenii cu blană la birou.

MParticle oferă angajaților două săptămâni de concediu plătit, dacă aceștia adoptă un câine de salvare, timpul fiind necesar pentru plimbări și antrenamente. Directoarea companiei a declarat că această acțiune este necesară și are un impact pozitiv asupra animalelor, întrucât acestea nu trebuiesc discriminate doar dacă nu sunt ființe umane.

Photo Credit: Ghost Presenter
Photo Credit: Ghost Presenter

BitSol Solutions. Compania IT oferă angajaților 1 săptămână de concediu plătit dacă aceștia își iau un nou animal de companie. Directorul companiei este de părere că, la fel ca bebelușii, și animalele de companie au nevoie de multă atenție în primele zile sau săptămâni de viață.

BrewDog este o berărie scoțiană. Motivul pentru care ei au decis să le ofere angajaților 1 săptămână de concediu pentru îngrijirea animalelor de companie este că „noi pur și simplu iubim câinii”.

Echipa #diez vă arată anterior într-un reportaj video cum angajații unei companii IT din Chișinău își aduc animalele de companie la birou. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente