23:08:07 28.03.2024
Stiri

Jumătate dintre autovehiculele noi vândute anul trecut în acest stat din Europa au fost modele ELECTRICE sau HIBRIDE

Știri 06.01.2018 08:30 Vizualizări2943 Autor: Ziarul National
Jumătate dintre autovehiculele noi vândute anul trecut în acest stat din Europa au fost modele ELECTRICE sau HIBRIDE Economica


Norvegia şi-a confirmat poziţia de lider mondial în domeniul electrificării transporturilor în condiţiile în care datele statistice publicate miercuri arată că peste jumătate din autovehiculele noi vândute anul trecut în Norvegia au fost modele electrice sau hibride, informează AFP.

Autovehiculele cu zero emisii poluante (100% electrice şi cele pe bază de hidrogen) au controlat 20,9% din piaţă autovehiculelor noi în 2017, în timp ce autovehiculele hibride au reprezentat 31,3% din vânzări, arată cifrele comunicate de Consiliul de informaţii cu privire la traficul rutier (OFV).

În 2016, vehiculele cu zero emisii poluante şi cele hibride au reprezentat 15,7% respectiv 24,5% din înmatriculările de autovehicule noi în Norvegia, lider mondial în domeniul electrificării transportului rutier.

Comparativ, în Franţa, de exemplu vânzările de autovehicule 100% electrice au reprezentat doar 1,2% din vânzări în 2017 în timp ce autovehiculele hibride au reprezentat 3,8% din vânzări.

Norvegia, ţară care în mod paradoxal este cel mai mare producător de petrol din Europa Occidentală, şi-a fixat un obiectiv ambiţios de a nu mai vinde automobile noi echipate cu un motor cu ardere internă începând din 2025. Pentru a atinge acest obiectiv, autovehiculele care funcţionează cu un motor pe benzină sau motorină sunt puternic taxate în timp ce vehiculele ecologice beneficiază de o fiscalitate avantajoasă, chiar zero în cazul autovehiculelor 100% electrice, ceea ce face preţul lor de achiziţie relativ avantajos.

De asemenea, proprietarii de vehiculele ecologice beneficiază şi de alte avantaje precum scutirea de la plata taxelor pentru accesul în zonele urbane, cele pentru utilizarea ferry boat-urilor sau pentru staţionarea în parcările publice, precum şi posibilitatea de a circula pe culoarele rezervate autobuzelor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md