/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Dodon ar putea fi tras la răspundere penală pentru neexecutarea obligațiilor sale

missing
06 ianuarie 2018, ora 07:42

Tudor Panţâru l-a întrebat pe deputatul Sergiu Sârbu, care a depus sesizarea la Curte, la ce etapă se află examinarea adresării instanței constituționale, menționând că ping-pong-ul dintre Parlament și Președinție din ultima perioadă devine ridicol. „Există prevedere în Codul Penal pentru neexecutarea hotărârilor curților ordinare. Care este problema că nu există prevedere pentru hotărârile Curții Constituționale, care sunt numai puțin importante? Astfel de răspundere există practic în toată Europa, numai aici răspundere nu există și se permit jocurile acestea”, a remarcat Tudor Panţâru.

Deputatul Sergiu Sârbu a răspuns că în Parlament există înregistrat un proiect de lege care ţine de amendarea Codului Penal, inclusiv la capitolul neexercitării unor atribuții constituționale de către unii demnitari publici. Potrivit deputatului, documentul se află la etapa de examinare în comisiile parlamentare și urmează să fie expertizat de către toate instituțiile statului vizate.

Președintele Igor Dodon a fost suspendat pentru a treia oară din funcție pentru încălcarea obligațiunilor constituționale de semnare a unor decrete prezidențiale. Interimatul se stabilește nu pentru o perioadă de timp, ci exclusiv pentru semnarea documentelor prevăzute.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram