Lunetiștii transnistreni efectuează ample exerciții militare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Așa zisul Minister al Apărării al autoproclamatei Republicii Moldovenești Nistrene a organizat o tabără de instrucție neprogramată pentru lunetiști, transmite Ukrinform.

„Din cauza complicării situației politice din jurul Transnistriei, Forțele Armate ale Republicii au inițiat o tabără de instrucție pentru lunetiști. Scopul taberei este îmbunătățirea competențelor personalului în mânuirea puștii cu luneta Dragunov (SVD), alegerea poziției de tragere, determinarea ţintelor fixate de recunoastere”, se spune într-o declarație, citată de paginaderusia.ro.

Între timp, populația din Transnistria trăiește timpuri grele, oamenii sunt speriați de zvonuri cu privire la un iminent atac armat din partea Ucrainei. Administrația de la Tiraspol controlează riguros mijloacele mass-media din regiune și nu permite nici un fel de manifestare a opoziției față de autorități.

Mai mult ca atât, în ultima sa declarație, așa-zisul guvern de la Tiraspol a aplicat o lovitură propagandistică preventivă forțelor de opoziție. În documentul difuzat, autoritățile RMN declară că orice atitudini de opoziție vor fi privite ca „pregătirea unui Maidan”, iar oponenții puterii sunt numiți „pseudopatrioți” care se folosesc de „dificultățile economice temporale”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...