/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un nou focar de pestă porcină africană a fost înregistrat în imediata apropiere de frontieră

05 ianuarie 2018, ora 18:32

Potrivit informației, în comuna Mămăliga, raionul Noua Suliţă a fost stabilită zona de protecţie şi de supraveghere în jurul focarului. Actualmente se întreprind măsuri pentru izolarea acestui focar de pestă porcină.

Având in vedere că focarul nou aparut de pestă porcină africană din regiunea Cernăuți se afla in vecinătate cu raionul Briceni, au fost întreprinse imediat masurile de prevenire si apariție a pestei porcine africane.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor solicită deținătorilor de porcine să respecte cu strictețe următoarele cerințe:

– să nu folosească în alimentația porcinelor resturi alimentare, care conțin produse sau subproduse de porc;
– să țină porcine exclusiv în zone închise, fără să intre în contact cu alte animale;
– animalele să fie achiziționate doar în locuri autorizate și însoțite de documentele veterinare necesare;
– pentru îngrijirea animalelor să fie respectate cerințe minime de biosecuritate utilizîndu-se îmbrăcăminte, încălțăminte și echipamente separate;
– să nu permită vizitarea fermelor de către persoane străine;
– să anunțe urgent medicul veterinar sau autoritatea publică locală despre cazurile de îmbolnăvire sau de moarte la animale sau depistarea cadavrelor de porci domestici sau mistreți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram