(video) Toyota introduce o nouă generaţie de maşini de teste pentru autopilotul său

Compania Toyota introduce o nouă generaţie de maşini făcute pentru testarea sistemului său de pilotare automată. Premiera publică a primului exemplar va avea loc în cadrul expoziţiei de consumabile CES 2018 care va demara peste câteva zile în Las Vegas.

Prototipul de teste cu autopilot, numit Platform 3.0, este construit pe baza sedanului hibrid Lexus LS 600hL de generaţie anterioară. Automobilul de lux dispune mai nou de un telemetru optic performant Luminar LIDAR, capabil să “vadă” orice în jurul maşinii pe o distanţă de 200 de metri şi pe un perimetru de 360 de grade. Noii senzori fotoelectrici, patru la număr, îi permit să recunoască obiecte şi obstacole chiar dacă afară e întuneric sau condiţiile meteorologice nu sunt dintre cele mai bune.

Mai mult, o astfel de maşină va dispune şi de senzori LIDAR cu o rază scurtă, pe fiecare dintre laturi, pentru o recunoaştere mai exactă a obiectelor care se află în apropiere, precum minori sau alte lucruri care se află pe carosabil.

Pentru o ergonomie cât mai bună, inginerii au inclus toate acestea pe acoperiş sub forma unui modul, făcut imaginar ca o cască pentru capul motocicliştilor. Construcţia nu este doar compactă, ci şi asigură caracteristici aerodinamice îmbunătăţite.

Un “creier” la fel de compact, care întruneşte toate componentele electronice necesare funcţionării sistemului, se află sub forma unei cutii în portbagaj. Aceasta poartă logoul Toyota Research Institute şi este iluminată cu LED-uri.

Din această primăvară vor fi construite cel puţin două astfel de maşini pe baza modelelor Lexus LS 600hL, iar testele vor demara în oraşul american Michigan. Toate vor avea şi aşa-zisa cabină dublă.

Vezi şi: (video) Toyota îşi testează autopilotul cu maşini care au câte două volane şi patru pedale

Reprezentanţii Toyota menţionează că pentru crearea unui sistem de pilotare automată sigur sunt necesare teste pe miliarde de kilometri, o parte dintre care vor fi simulate, iar alta va fi realizată pe drumuri publice. De asemenea, urmează a fi construit un poligon special, acolo unde se vor putea modela situaţii extreme care vor apărea în traficul rutier.

Vezi şi: (video) Tokio 2017: Premieră mondială – Noul Lexus LS+ Concept prezintă tehnologia de pilotare automată a mărcii

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/