Lista universităților din Moldova ai căror studenți pot participa în Programul Erasmus+

usm

Oficiul Național Erasmus+ a trecut în revistă cele mai importante activități și evenimente care au marcat Programul Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport Erasmus+ (2014-2020), în Republica Moldova, în 2017.

Programul Erasmus+, care promovează, de asemenea, mobilitatea academică în rândul studenților și staff-ului universitar, a oferit în acest an Republicii Moldova 506 mobilități de credite (din Republica Moldova în țările de program Erasmus+ și viceversa), ceea ce înseamnă că studenții din Republica Moldova și staff-ul universitar vor avea posibilitatea să cunoască mai bine sistemul de învățământ superior european, să implementeze bunele practici și să avanseze în procesul de internaționalizare universitară.

În primele trei selecții, universităților din țara noastră le-au fost oferite peste 1.300 de astfel de mobilități. Menționăm că pentru Republica Moldova este o prioritate creșterea numărului de mobilități academice.

Lista universităților din Moldova beneficiare în Programul Erasmus+

#1. Universitatea de Stat din Moldova
#2. Universitatea Tehnică a Moldovei
#3. Academia de Studii Economice a Moldovei
#4. Universitatea Liberă Internațională din Moldova
#5. Universitatea Alecu Russo din Bălți
#6. Universitatea Bogdan Petriceicu Hașdeu din Cahul
#7. Universitatea de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu
#8. Universitatea de Stat din Comrat
#9. Universitatea Agrară din Moldova
#10. Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice
#11. Universitatea Academiei de Științe a Moldovei
#12. Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă
#13. Institutul de Relații Internaționale din Moldova
#14. Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport
#15. Universitatea Cooperatist Comercială din Moldova
#16. Academia de Transporturi, Informatică și Comunicații
#17. Universitatea „Perspectivă-INT”
#18. Universitatea de Studii Europene din Moldova
#19. Universitatea de Stat din Tiraspol cu sediul la Chișinău
#20. Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „C. Stere”
#21. Institutul Internațional de Management IMI-NOVA

Mai multe detalii vedeți pe pagina erasmusplus.md.

Pe parcursul anului 2017, Comisia Europeană a selectat pentru finanțare în Republica Moldova patru proiecte de Consolidare a Capacităților în Învățământul Superior, cu participarea universităților din țările europene. Universitățile beneficiare din Republica Moldova sunt: Academia de Studii Economice a Moldovei, Universitatea de Stat sin Moldova, Universitatea de Stat din Comrat, Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul. Bugetul total pentru aceste proiecte în care participă, alături de universitățile din Republica Moldova și universități din țări europene (Belgia, Germania, Spania, Grecia, România, Bulgaria, Slovacia, Austria, Olanda, Franța, Polonia), dar și din regiune (Georgia, Ucraina, Armenia, Belarus), este de peste 3 milioane de euro, dintre care 1 milion de euro va reveni Republicii Moldova. În primele trei selecții ale Programului Erasmus+ (2015, 2016, 2017), 11 astfel de proiecte au primit finanțare.

În același timp, un nou proiect Jean Monnet, propus de Institutul de Relații Internaționale din Moldova va fi realizat cu sprijinul financiar al Programului Erasmus+. Până în prezent, opt proiecte din această Acțiune Specifică sunt desfășurate în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente