(video) Ce faci în vacanța de iarnă? Iată 5 recomandări de filme tematice care te vor distra în cea mai frumoasă perioadă a anului

Există unele filme ce au farmec doar într-o anumită perioadă a anului. Aștepți 11 luni ca să poți să revezi cu același entuziasm pelicule ce-ți fac mai frumoase zilele sărbătorilor. Crăciunul are farmecul lui, iar dacă îl amplifici cu nostalgia copilărească a primei zăpezi, a primului dar de la Moş Crăciun, precum și cu bucuria pe care ți-o dau unele filme tematice, luna ianuarie devine cu adevărat una dintre cele mai frumoase perioade ale anului. Există o lungă listă de filme potrivite pentru luna cadourilor, de la pelicule siropoase de dragoste, animații și comedii, până la filme horror și chiar SF.

# Cum a furat Grinch Crăciunul 


În orașul minuscul Cinești, care se află într-un fulg de nea, Crăciunul este sărbătoarea cea mai importantă. Toți locuitorii orașului sunt îndrăgostiți de acest eveniment cu beculețe, beteală și turtă dulce, mai puţin cineva care îl detestă cu tot sufletul. Haterul se numeşte Grinch, locuiește singur-singurel în apropierea orășelului și urăște orice și pe oricine, dar cel mai mult îl calcă pe coadă Crăciunul și entuziasmul cu zurgălăi care îi cuprinde pe cetăţenii din Cinești.

Sătul de muzica și de voia bună a locuitorilor, el pune la cale un plan diabolic de haios, prin care speră să anuleze definitiv sărbătoarea. Și cum să facă asta mai bine, dacă nu din postura unui anti-Moș Crăciun, care, în loc să aducă daruri, umblă să le fure. Planul merge perfect, până când Grinch realizează ceva important. Te las pe tine să descoperi ce, pentru că ar fi păcat să-ți stric povestea.

# Miracolul de pe strada 34

Deși este mai bătrân decât toți noi de pe aici, filmul este unul clasic, foarte cunoscut. Pelicula reușește să creeze perfect atmosfera din perioada sărbătorilor, când toți, de la mic la mare, ne dorim să credem în miracole și în magie. Frumoasa Natalie Wood joacă rolul lui Susan, o fetiță de opt ani, care refuză să admită că Moșul nu există. Ea luptă cot la cot cu avocatul Fred Gailey, interpretat de John Payne, ca să demonstreze că Moșul este real.

# Polar Express

Dintre toate filmele cu tema Crăciunului pe care le știu eu, „The Polar Express“ este cel mai frumos și mai emoționant. Și, deși este o animație, din punctul meu de vedere e mult mai potrivit pentru adulți. Filmul ascunde un mesaj foarte puternic, profund, mult prea profund pentru un copil. În Ajunul Crăciunului, există mulți copii care nu mai cred în șansele apariției lui Moș Crăciun. Printre ei se numără și personajul principal, un băieţel care este dezamăgit de toată această tevatură a Crăciunului și care nu își dorește nimic. Motivul? Puştiul îşi bănuieşte părinții că aduc pe ascuns cadourile pentru el și pentru surioara lui.

Filmul este o călătorie feerică și pe toată durata lui ajungi să visezi că poți trăi o astfel de aventură… cândva. Întreaga călătorie este o lecție și o plăcere, prin urmare îţi merită întreaga atenție. Acțiunea filmului este construită în jurul mesajului simplu: „Crede!“. Crede că există magie, crede în bine, crede în iubire și cel mai important, crede în tine!

# Arthur Christmas

O altă animație foarte simpatică, cu o temă cât se poate de interesantă și amuzantă, este „Crăciunul lui Arthur“. Un copil este uitat de Moș Crăciun și riscă să rămână fără darul mult așteptat. Asta este, cu siguranță, cea mai mare temere a unui copil în această perioadă. Așa că Arthur, fiul lui Moș Crăciun, pornește într-o cursă contra-cronometru pentru ca și acest ultim cadou să ajungă la fetița căreia îi era destinat. Arthur va fi ajutat de bunicul său și de un elf și va reuși să aducă zâmbetul pe buzele tuturor copiilor care văd această animație. Filmul este pe cât se poate de amuzant, are și acțiune și, cel mai important, oferă o lecție crucială.

# Office Christmas Party

 

Filmul te ține-n priză și cu siguranță te va amuza copios. Povestea este cam așa: Parker administrează o firmă, care exact în prag de sărbători are o problemă cu atingerea obiectivului trimestrial. Adică nu-l atinge şi pace. Şi de fapt nu e pace, pentru că sora lui Parker, care este şefa întregului trust, amenință că va închide firma codaşă, iar toți angajații vor rămâne șomeri. Administratorul prins în corzi nu se lasă bătut aşa uşor, aşa că ia măsuri.

Singurul potenţial salvator este un investitor numit Walter Davis, dar care nu pare prea încântat de un parteneriat. Ca să-l câştige, Parker e dispus la orice, iar colegii săi din firmă îi cântă în strună şi îi urmează planurile, chiar dacă dezastrul ameninţă şi loveşte din toate direcţiile. Partea bună e că la acest film vei râde fără încetare, scrie cavaleria.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente