Igor Dodon ar putea fi suspendat pentru a treia oară fiindcă a refuzat să promulge modificările legislative anti-propaganda rusă

igor_dodon

Președintele Igor Dodon ar putea fi suspendat temporar, din nou, din motiv că a refuzat repetat să promulge modificările legislative anti-propaganda rusă. O sesizare în acest sens a fost depusă astăzi la Curtea Constituțională a Republicii Moldova și urmează a fi examinată mâine, 5 decembrie.

Seziarea la CCM a fost făcută de către deputatul Sergiu Sîrbu. Acesta argumentează necesitatea verificării repetate a circumstanțelor care justifică interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova prin faptul că Igor Dodon nu a promulgat deliberativ legea dată, votată de Legislativ și, în acest mod, a creat un blocaj instituțional.

Amintim că, legea anti-propaganda rusă a fost adoptată în Parlament pe 7 decembrie 2017. Șeful statului a refuzat repetat să o promulge. Mai mult, Igor Dodon s-a adresat și el, la rândul său, la Curtea Constituțională, cu demersul de a fi examinată constituționalitatea prevederilor acestei legi, or, în opinia lui, legea este contrară Constituției și instituie cenzura.

Menționăm că, acum două zile, magistrații Curții Constituționale au decis în privința suspendării temporare a lui Igor Dodon din funcția de președinte al țării, pentru a fi votate decretele de numire în funcție a noilor miniștri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente