/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Persoanele implicate în cazul tinerei de la Institutul Mamei și Copilului au fost suspendate din funcție

missing
04 ianuarie 2018, ora 15:26

În mesajul remis se menționează că, odată cu stabilirea tuturor circumstanțelor, toți cei care se pot face vinovați, care au admis încălcări ale eticii și deontologiei medicale, precum și a regulamentului de activitate a subdiviziunii, vor fi sancționați și se vor lua toate măsurile corespunzătoare în privința acestora.

Examinând cazul, venim cu precizări care fac referire la partea medicală a acestuia.

Pacienta a fost internată în cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului în data de 09.12.2017. Aici a fost investigată clinic și paraclinic, iar pe 11.12.2017, a fost efectuată ultrasonografia, care a confirmat diagnosticul de anomalii de dezvoltare ale fătului, la care s-au anexat markerii de aberații cromozomiale.

În data de 11.12.2017, a fost discutat cazul în cadrul unui consiliu medical, cu recomandarea întreruperii medicamentoase a sarcinii, la indicații medicale (avort medicamentos). În aceeași zi, a fost inițiată întreruperea sarcinii, conform protocolului. Procedura de întrerupere a sarcinii până în 22 săptămâni, se efectuează prin administrarea preparatelor, standard, după schemă, care provoacă apariția contracțiilor uterine și pot declanșa în orice moment expulzia.

Pacienta nu a fost internată pentru naștere, aceasta prezentând o sarcină în termen de 21 de săptămâni, cu făt la care au fost depistate malformații congenitale multiple de dezvoltare și, la indicații medicale, s-a produs avortul tardiv provocat medicamentos, momentul de producere al căruia nu poate fi anticipat.

La data de 14.12.2017, a avut loc avortul medicamentos provocat.

Pacienta a fost externată pe 15.12.2017, cu recomandările medicului curant și sub supravegherea medicului de familie”, se arată în comunicat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram