Trei județe din Bulgaria vor independența pentru a se lipi de România

Trei județe din Bulgaria vor independența pentru a se lipi de România. Reprezentanții celor trei provincii din nord-vestul țării au depus un memoriu pentru organizarea unui referendum de independență pentru ca apoi să se poată uni cu România, scrie site-ul televiziunii naționale NOVA, din Bulgaria.

Conform televiziunii NOVA, locuitorii din județele Vidin, Vratsa și Montana spun că vor să scape regiunea de corupția din țară.

Boris Kamenov, iniţiatorul acestei iniţiative, a declarat pentru televiziunea NOVA că unul din motivele pentru această iniţiativă este acela al corupţiei din Bulgaria.

“Nu ar trebui să fim părtaşi la corupţie”, a declarat Kamenov, adăugând că locuitorii din nord-vestul Bulgariei s-au luptat mereu pentru o “democraţie reală”.

Întrebat în legătură cu motivul pentru care cele trei provincii din nord-vestul Bulgariei ar dori să devină o parte a României, Kamenov a răspuns fără ezitare că sistemul judiciar românesc este mai eficient.

“Sistemul lor judiciar este mult mai democratic şi reformat”, a adăugat Kamenov, liderul mişcării separatiste din provinciile Montana, Vidin şi Vraţa.

Iniţiatorul mişcării separatiste a mai afirmat că va înainta României o propunere de alipire la aceasta doar după ce regiunea îşi va câştiga independenţa.

Întrebat dacă cele trei provincii bulgare vor deveni precum Barcelona, Kamenov a răspuns că nord-vestul Bulgariei are nevoie de un “bărbat ca Puigdemont”, premierul demis al Cataloniei şi organizatorul referendumului pentru independenţa regiunii catalane.

Sursa: Mediafax

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.