Primii turişti din R.Moldova, Ucraina şi Rusia au ajuns la Poiana Braşov şi Predeal, pentru a petrece Crăciunul pe rit vechi

Primii turişti din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia au ajuns la Poiana Braşov şi Predeal, pentru a petrece Crăciunul pe rit vechi, care se sărbătoreşte pe data de 7 ianuarie. Unii turişti au ajuns în staţiune cu maşinile personale, iar alţii cu autocarele, anunță Agerpres.

Aceştia sunt cazaţi la hoteluri de trei şi patru stele la preţuri care pleacă de la 185 de euro pe noapte/camera la un hotel de patru stele din Poiana Braşov şi poate ajunge la peste 300 de euro pe noapte/camera, în funcţie de facilităţile incluse în pachetul de servicii, potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism ale hotelurilor din staţiune.

Numărul turiştilor care petrec sărbătorilor pe rit vechi în cele două staţiuni montane este mai mare la Revelion decât la Crăciun, mai spun sursele citate.

Meniurile pregătite pentru turiştii din Republica Moldova, Ucraina sau Rusia sunt atât cele tradiţionale pentru seara de Crăciun, dar şi multe surprize, susţin hotelierii. Ca în fiecare an, aceşti turişti iau cu asalt pârtiile de schi sau de săniuş.

Pe toate pârtiile din Poiana Braşov se schiază în condiţii foarte bune, staţiunea fiind în continuare destul de aglomerată în această perioadă, având în vedere că doar câteva secţiuni ale acestora fiind impracticabile din cauza lipsei zăpezii, precizează reprezentanţii Salvamont din staţiune.

Pe de altă parte, hotelierii din Predeal nu au pregătit pachete speciale de servicii pentru turiştii care vin să petreacă Crăciunul pe rit vechi, aceştia cazându-se pe cont propriu la hoteluri şi pensiuni, la preţuri la fel ca şi pentru turiştii din România.

“Sunt turişti din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia care s-au cazat la hoteluri şi pensiuni. Fiecare stă cât doreşte, tocmai de aceea nu au fost pregătite pachete de servicii. Pot să vă spun că un pachet de servicii pentru trei nopţi, pentru oricine doreşte să se cazeze la un hotel de trei stele din Predeal, este de 330 de lei de persoană/cameră, iar un pachet de servicii de cinci nopţi ajunge la 800 de lei de persoană/cameră”, a precizat, pentru AGERPRES, directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Predeal, Cătălin Câmpeanu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.