Dodon riscă să fie suspendat din nou din funcție pentru „cinci minute”; PD se adresează CC

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon este suspendat temporar din funcție după bunul plac al Partidului Democrat. După ce a fost suspendat pentru învestirea ministrului Apărării, iar acum două zile Curtea Constituțională (CC) a decis suspendarea șefului statului pentru că a respins de două ori candidaturile noilor miniștri, PD vrea suspendarea acestuia și pentru legea cu privire la combaterea propagandei ruse, pe care Dodon nu vrea să o promulge și s-a adresat astăzi CC.

Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, a depus o sesizare la CC, în care condamnă refuzul șefului statului de a aproba legea anti-propagandă.

Astfel, democrat cere Curții să analizeze circumstanțele în care Dodon ar putea fi suspendat temporar din funcție, astfel încât legea să fie aprobată de un președinte interimar, cum ar fi speakerul Andrian Candu sau prim-ministrul Pavel Filip.

Citește și: (VIDEO) Curtea Constituțională a decis: Igor Dodon, suspendat din nou

De menționat că, după ce acum 2 zile critica dur Curtea pentru decizia de a-l suspenda din funcție, președintele Igor Dodon s-a adresat joi la aceeași instituție în privința legii votate în Parlament referitoare la „securizarea informațională”.

Dodon consideră că legea „atentează la principiile democrației și încalcă în mod direct drepturile fundamentale ale omului, garantate de Constituție și Convenția Europeană a Drepturilor Omului și anume: dreptul la libertatea de exprimare, libertatea presei, libertatea de opinie ș.a”.

Citește și După ce a criticat dur Curtea Constituțională, Dodon se adresează la ea în privința legii „anti-propagandă”

În opinia lui Dodon „totodată, respectiva lege, contrar Constituției, instituie cenzura, fapt inadmisibil într-un stat de drept”.

Astfel, Dodon a decis să sesiseze Curtea Constituțională în privința examinării constituționalității prevederilor legii menționate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...