/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Tânăra care ar fi născut în toaleta Institutului Mamei și Copilului: Știu foarte bine că deja se spală pe mâini acolo

04 ianuarie 2018, ora 14:05

Suntem multe mame care au trecut prin așa tragedie și știu foarte bine că deja se spală pe mâini acolo, dar nu mă opresc aici. Ce am povestit e pur adevăr. Nu am de ce să spun minciuni cu atâta durere în suflet”, afirmă tânăra.

Ana ne-a mai spus că după ce cazul a ajuns în vizorul societății a fost contactată de Andreeva Steluta. „M-a întrebat numele și familia, când am fost internata și externată… A zis că îmi dă și mie familia surorii medicale, dar neagă deja”, ne mărturisește tânăra.

Ana ne povestește că a fost la prima sarcină și a fost un copil așteptat. Tânăra era la evidență la medicul de familie din Anenii Noi și ne spune că sarcina a decurs bine și se bucura în fiecare zi de ea. „Prima malformație a fost depistata la 18 săptămâni, până atunci deja aveam câteva usg-uri în care se preciza că totul e perfect”. După ce a auzit verdictul a mers și la alți medici.

A doua zi am ajuns la domnul Bejan, Sisnitanu, încă la o doamna din Anenii Noi, apoi peste ceva timp la domnul Colibaba. Toți mi-au zis SARCINĂ EȘUATĂ. Toți m-au sfătuit să fac avort… Ceea ce era fatal și pentru mine.. Moral”, ne mărturisește Ana.

La indicația domnului Colibaba, tânăra a mers la Institutul Mamei și Copilului, unde potrivit ei, medicul Rezneac trebuia să îi primească nașterea.

La institut a ajuns sâmbătă seara (9 decembrie), între orele 18.00-19.00 „cu dureri, dar în istorie am văzut ca au scris că trebuie să avortez. Nimeni nimic nu a făcut, am stat până luni”. Ana explică că de sâmbătă până luni a stat la spital fără a primi consiliere sau vreun ajutor medical. „Până luni am întrebat pe fiecare lucrător al spitalului ce va fi cu mine și cum va merge procesul”, de medic tânăra își amintește că „era prea ocupat, încercam să ajung la el, dar permanent era cu cineva”.

De asemenea, Ana a precizat că luni o soră medicală a informat-o că trebuie să achite bani pentru reparație, și deși i s-a părut straniu a dat. „Domnișoara aia e sora medicală și lucrează acolo zi de zi, i-am lăsat 50 lei pe masa, fără a primi vreo replică”, își amintește tânăra.

Luni a fost trimisă la farmacie să-și cumpere medicament. „Mi s-a zis că trebuie să merg să le i-au, nu știu de ce eu le-am luat, fetele din salon la fel au plătit medicamentele, așa că am tăcut”. Însă nimeni din personalul medical nu i-a explicat ce urma să se întâmple și pentru ce sunt preparatele care le cumpără. Luni a luat și prima pastilă care urma să-i provoace nașterea.

Înainte de a lua pastila, am insistat să îmi spună ce va fi, nu au vrut sa îmi zică. Atunci am deschis internetul și am înțeles ca prima pastilă îi oprește respirația și alimentația copilului. De atunci am căzut la pământ și am plâns întruna”.

Marți a fost o zi grea căci nimeni nu i-a explicat nimic, i-au spus doar să aștepte…

Miercuri i-u dat să bea opt pastile, „în loc de patru”, iar o soră medicală, „care lucrează acolo zi de zi, îmi controla unghiile…”. Tot miercuri i-au administrat câteva injecții „După ce mi se începuse convulsiile și nu puteam deschide ochii, mi-au pus injecții ca să îmi oprească procesul, dar nu a avut efect mare..”. În noaptea de miercuri spre joi, la cei 19 ani ai săi, Ana afirmă că a născut singură în toaleta Institutului Mamei și Copilului, după ce a fost bruscată de sora medicală și i s-a spus să nu strige că sperie și alte fete.

Joi dimineață a fost trezită din somn, dusă la USG apoi, a fost trimisă acasă. După ce a aflat că a născut singură medicul i-a spus: „Dap eu ți-am zis că o zi ai să stai, dar pe urmă ai să te chinui, lasă că nu ai mai murit”.

Ana ne mai spune că joi se simțea foarte rău și s-a rugat să o mai lase un pic să stea în salon, apoi pe la ore 16:00 a plecat de la spital. Despre copil spune că l-a născut mort, iar medicii l-au luat la expertiză, spunându-i să se prezinte peste o lună.

Redacția TV8 va monitoriza cazul și va reveni cu noi detalii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram