(VIDEO) Candu își ascunde trecutul în Parlament și Guvern? În SUA este prezentat drept „senior manager” până în 2014

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, pare să nu fie prea mândru de activitatea sa în Parlament și Guvern, până în 2014. Cel puțin asta reiese dintr-un CV prezentat la o reuniune a Atlantic Council, desfășurată în decembrie, în SUA.

Moderatorul forumului l-a prezentat pe Andrian Candu drept un „’senior manager’ la compania ‘PricewaterhouseCoopers’ până în anul 2014, atunci când a fost ales în Parlamentul Republicii Moldova” (video începând cu minutul 8:45).

Ulterior Candu, în discursul său, nu a sesizat această neconcordanță, lăudând „progresele Republicii Moldova începând din 2016, când PD a preluat guvernarea”.

Asta chiar dacă Andrian Candu este deputat în Parlament din anul 2010, iar în iulie 2014 devine ministru al Economiei, funcție pe care și-a păstrat-o până la alegerile din 2014.

Candu ar putea să evite această perioadă din CV-ul său în condițiile în care la sfârșitul anului 2014 s-a produs jaful din sectorul bancar, iar el, în calitate de ministru al Economiei, a fost unul dintre principalii promotori ai emiterii garanțiilor de stat în valoare de peste 9 miliarde de lei, din noiembrie 2014, potrivit stenogramelor făcute publice.

Fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruța, care a sesizat pe Facebook această „redactare de CV” se întreabă dacă acesta „e un alibi (pentru străini) sau o alta glumă/minciună (pentru cei de aici)?”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...