Cum putea Real Madrid să aducă pe 2,5 milioane de euro un fotbalist pe care Barcelona plătește 150

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Barcelona se pregăteşte să-l transfere pe Philippe Coutinho, pe care l-a dorit insistent şi în vară, însă starul lui Liverpool putea ajunge la rivala Real Madrid în urmă cu aproape un deceniu.

În 2008, „galacticii” au avut posibilitatea de a-l transfera pe mijlocaşul brazilian, considerat la 16 ani unul dintre cei mai promiţători tineri fotbalişti ai momentului, pentru 2,5 milioane de euro.

Preşedintele madrilenilor, Ramon Calderon, a preferat în cele din urmă un alt jucător considerat o mare speranţă a fotbalului mondial, Alipio, pentru care Real a plătit tot 2,5 milioane de euro.

Coutinho a rămas la Vasco Da Gama şi a ajuns în Europa în 2010, când a fost transferat de Inter pentru 3,8 milioane de euro.

Împrumutat la Espanyol în ianuarie 2012, brazilianul a fost vândut de Inter la Liverpool, în ianuarie 2013, pentru zece milioane de euro, iar Barcelona îl poate transforma acum în al doilea cel mai scump fotbalist din istorie: presa spaniolă anunţă că transferul se va face pentru 150 de milioane de euro.

În schimb, cariera lui Alipio, fotbalistul ales de Real Madrid în detrimentul lui Coutinho, a fost departe de aşteptări. Mijlocaşul brazilian a trecut pe la Benfica (unde nu a jucat însă deloc, ca şi la Real), America de Natal, Al Sharjah, Omonia Nicosia, Apollon Smyrnis, Luverdense, Vitoria şi Atletico Goianiense, iar acum se află la Vila Nova, club din a doua ligă braziliană.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...