La Chişinău, punctul de colectare a sângelui este deschis pe strada Academiei, 11, între orele  08.00 – 15.00. La Bălţi oamenii sunt aşteptaţi pe strada Decebal, 113 în acelaşi interval orar, iar la Cahul colectarea sângelui are loc pe strada Alexei Mateevici, 103/2, la fel de la ora 08.00, până la 15.00.

Informaţie utilă pentru donatori

Donarea de sânge este inofensivă sută la sută, nu te poţi infecta cu HIV/SIDA sau alte infecţii. Se utilizeaza un ac steril si de unica folosinta pentru fiecare donare.

Senzatia de lesin sau oboseala dupa donare este foarte rar întâlnita. Puteti dona doar daca starea de sanatate va permite si va simtiti bine.

Vi se vor pune câteva întrebari legate de starea de sanatate si vi se va face un mic examen medical – temperatura, puls, tensiune.

Rezultatele testelor ramân confidentiale. Donatorii de sânge/componente sanguine, sunt în drept de a afla rezultatele testelor de laborator a sângelui după donare. La solicitarea informaţiei, obligatoriu se va prezenta actul de identitate.

Informaţia poate fi obţinută în orice punct de colectare a sângelui. Pentru a beneficia de o experienta placuta în urma donarii, donatorii sunt rugati sa stea cîteva minute dupa donare; sa evite exercitiile ori ridicarea de greutati îin urmatoarele 5 ore de la donare.

Asigurarea calitatii rezervelor de sânge se face printr-un proces ce presupune testari riguroase, procesare atenta, etichetare, stocare si un atent control al calitatii.