04:03:58 25.04.2024
Stiri

Părinții care au copii la GRĂDINIȚELE din municipiul Chișinău vor ști exact câți bani se cheltuiesc pentru ALIMENTAȚIE

Social 03.01.2018 15:20 Vizualizări3072 Autor: Ziarul National
Părinții care au copii la GRĂDINIȚELE din municipiul Chișinău vor ști exact câți bani se cheltuiesc pentru ALIMENTAȚIE
Poză simbol


Începând cu 19 ianuarie curent, părinții care au copii în grădinițele din municipiul Chișinău vor avea posibilitatea să știe exact câți bani alocă autoritățile pentru alimentare, pentru produsele sanitare, dar și pentru alte cheltuieli administrative.

Potrivit autorităților municipale, toate aceste informații vor fi disponibile pe site-urile http://www.chisinauedu.md și https://egradinita.md.

„Începând cu ianuarie 2018, am cerut direcțiilor responsabile din Primărie să publice bugetele aprobate pentru fiecare grădiniță din municipiul Chișinău. Totodată, am solicitat ca toate grădinițele să își publice trimestrial cheltuielile făcute. Sunt sigur că astfel vom reuși să responsabilizăm conducerea Direcțiilor Educație, Tineret și Sport de sector (DETS), dar și administrațiile grădinițelor să cheltuiască banii în folosul copiilor”, susține viceprimarul Ruslan Codreanu.

Viceprimarul spune că este important ca banii alocați pentru grădinițe să fie gestionați eficient și transparent. „87% din bugetul municipal pentru învățământ reprezintă resurse transferate din bugetul de stat. Noi trebuie să dăm cetățenilor sentimentul că banii nu sunt ai Primăriei, aceștia sunt banii oamenilor, pentru oameni. Direcțiile educație, tineret și sport de sector doar administrează resursele financiare. Și vreau să o facă transparent și cu onestitate”, a adăugat Codreanu.

În conformitate cu modelul de raportare elaborat, începând cu acest an părinții vor ști exact câți bani se cheltuiesc pentru alimentația copiilor și pentru produsele sanitare, câți pentru cheltuielile administrative (achiziții, reparații, salarii).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md