Dependența de jocurile video este considerată tulburare mintală de către Organizația Mondială a Sănătății

image_content_8773397_20170829001516
Foto: rionegro.com.ar

Dependența de jocurile video urmează să figureze drept o tulburare mintală în cea de-a 11-a Clasificare Internațională a Bolilor (ICD) întocmită de Organizația Moldială a Sănătății. 

Proiectul de document descrie dependența de jocuri video ca un comportament persistent sau recurent, ce se manifestă prin acordarea priorității jocurilor în raport cu alte domenii ale vieții.

Unele țări au identificat deja această problemă ca fiind una majoră, ce afectează sănătatea publică. Prin urmare, mai multe state, inclusiv Marea Britanie, dispun de clinici private în care se „tratează” această afecțiune.

Ultima versiune a ICD a fost făcută publică în 1992, noul ghid urmând a fi publicat în 2018. Ghidul conține descrierea bolilor, semnelor și simptomelor, și este utilizat de medici și cercetători pentru a urmări și a diagnostica tulburările, informează bbc.com.

Dr. Richard Graham, specialist în dependență de tehnologie de la spitalul Nightingale din Londra, a salutat decizia de a recunoaște această afecțiune. „Este semnificativ, deoarece astfel vor fi create mai multe servicii speciale, pentru a acorda ajutor tinerilor care suferă de această tulburare. Totuși, ar putea aduce și la confuzia părinților, ai căror copii sunt doar entuziaști.”

Multe țări luptă cu problema dependenței de jocuri video. În Japonia, jucătorii sunt alertați în cazul în care petrec mai mult de o anumită perioadă de timp în fiecare lună jucând, iar în China, gigantul de internet Tencent a limitat orele pe care copiii le pot petrece în fața calculatoarelor exersând jocurile preferate.

Un studiu recent de la Universitatea din Oxford a sugerat că, deși copiii petrec mult timp în fața ecranelor, ei reușesc să întrepătrundă distracțiile lor digitale cu viața de zi cu zi. Cercetarea a fost efectuată în baza studierii copiilor cu vârste cuprinse între opt și optsprezece ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente