/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Bilanțul geniștilor pentru 2017: Au lichidat aproximativ 900 obiecte explozive

03 ianuarie 2018, ora 10:28

Potrivit colonelului Mihail Bucliş, comandantul Comandamentului Forţe Terestre, echipele de geniu, formate din militari ai Batalionului Geniu, Brigăzilor „Moldova” şi „Dacia” au executat 171 de misiuni, în cadrul cărora au lichidat 868 de muniţii. Cele mai multe obiecte explozive – bombe de aruncător de mine, calibru 82 şi 120 mm, proiectile de artilerie de calibru 76, 100 şi 120 mm, bombe de aviaţie, cartuşe şi grenade de mână – au fost descoperite în localităţile din raioanele Ștefan Vodă, Căușeni, Criuleni, Ungheni şi în municipiile Bălţi şi Chişinău.

Colonelul Bucliş a menţionat că cel mai mare arsenal de muniţii – 43 proiectile de artilerie, calibru 76 mm, 40 grenade de mână RPG-40, 106 de cartuşe, calibru 12 mm şi un focos de proiectil de artilerie – a fost depistat în luna noiembrie, pe un şantier de construcţii de pe strada Aerodromului din Bălţi. Geniştii din Brigada “Moldova” au transportat muniţiile la Centrul de Instruire al unităţii, unde le-au distrus în condiţii de maximă securitate.

Totodată, în luna decembrie, echipa Batalionului de Geniu “Codru” s-a deplasat la Puhăceni, raionul Anenii Noi, unde a distrus cinci bombe de aviație de 50 kg, depistate în cariera de nisip din vecinătate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram