"Sancţiunile şi alte presiuni încep să aibă un impact major asupra Coreei de Nord. Militarii fug într-o manieră periculoasă către Coreea de Sud. Omul rachetă vrea acum să discute cu sud-coreenii, pentru prima dată. Poată că sunt veşti bune, poate că nu - vom vedea!", a transmis Trump prin intermediul contului de Twitter.

Într-un discurs de Anul Nou, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a spus că Phenianul este deschis la dialog cu Seulul, exprimându-şi dorinţa ca ţara să participe la Jocurile Olimpice de iarnă care vor avea loc în Coreea de Sud în perioada 9-25 februarie.

Ulterior, Coreea de Sud a propus discuţii la nivel înalt cu regimul nord-coreean la 9 ianuarie în localitatea Panmunjom, aflată în zona demilitarizată. Ministerul sud-coreean al Unificării nu a clarificat dacă denuclearizarea Peninsulei Coreene va fi abordată în timpul eventualelor discuţii.

În septembrie 2017, Coreea de Nord a anunţat că atacarea cu rachete a teritoriului Statelor Unite este inevitabilă, după ce preşedintele Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-Un "omul rachetă" ("rocket man").

Liderul de la Casa Albă l-a mai numit pe omologul său nord-coreean un "dictator cu fantezii nebuneşti". În luna noiembrie a anului trecut, Trump a abordat subiectul înălţimii şi greutăţii lui Kim Jong-Un, afirmând pe un ton aparent sarcastic că nu l-ar numi niciodată "scund şi gras" şi meditând asupra ideii că ar putea să devină prieteni în cele din urmă.