Numărul rivalelor lui Vladimir Putin creşte: O femeie musulmană a decis să intre în lupta pentru şefia Kremlinului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un nou nume a fost adăugat pe lista femeilor din Rusia care au ambiţii prezidenţiale. O cunoscută jurnalistă musulmană a decis să intre în cursa pentru alegerile prezidenţiale din luna martie, relatează Russia Today.

Este vorba despre Aina Gamzatova, şefa celui mai mare holding media musulman din Rusia, dar şi soţia muftiului-şef din Daghestan.

Ea şi-a depus luni actele de înregistrare la Comitetul Electoral Central, fiind nominalizată drept candidată la prezidenţiale de un grup local de iniţiativă din Republica Daghestan.

Aina Gamzatova, în vârstă de 46 de ani, va candida ca independentă. Pe cale de consecinţă, ea va trebui să strângă 300.000 de semnături din toate regiunile Rusiei.

Candidaţii care reprezintă partide parlamentare nu au nevoie de semnături, în timp ce candidaţii partidelor neparlamentare au nevoie să adune 100.000 de semnături.

Russia Today adaugă că prima candidată musulmană din istoria Rusiei nu şi-a dezvăluit programul electoral, făcând doar apel la unitate naţională şi coeziune.

În bătălia pentru Kremlin s-au înscris până acum mai multe femei, cea mai cunoscută fiind prezentatoarea TV Ksenia Sobceak.

Alegerile prezidenţiale din Rusia vor avea loc pe data de 18 martie, actualul lider de la Kremlin, Vladimir Putin, care va candida ca independent, fiind, potrivit sondajelor, marele favorit.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...