Reacția lui Usatîi la demisia lui Șeremet: Se vrea organizarea alegerilor anticipate în Bălți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Viceprimarul municipiului Bălți, Igor Șeremet, care și-a anunțat demisia din funcție marți, 2 ianuarie, nu se grăbește să plece din funcție. Acesta ar fi solicitat concediu din cont propriu, conform primarului de Bălți, Renato Usatîi, care apreciază că mișcarea lui Șeremet ar conveni democraților și socialiștilor și ar veni să perturbeze ședința de miercuri a Consiliului Municipal, în cadrul căreia ar urma să se discute despre un posibil referendum de revocare din funcție a primarului.

„În timpul absenței mele, toată povara a căzut pe umerii lui Șeremet. Îndepărtându-l pe Șeremet, ei credeau că deschid un drum direct spre alegeri. Acum câteva luni, socialiștii și democrații au discutat un singur candidat. Mai întâi trebuiau să se asigure că Șeremet a plecat. Toată lumea înțelege că intentarea unui dosar penal nu este o problemă. Mai ales pentru cei care lucrează, lucrează cu documente. Astăzi au fost introduse cauze penale împotriva practicilor tuturor liderilor din municipiul Bălți”, a anunțat Usatîi în cadrul unei intervenții live pe o rețea de socializare.

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, declară că un eventual referendum de revocare din funcție a sa le-ar strica planurile democraților și socialiștilor, astfel aceștia au trecut la implementarea altul plan, odată cu demisia lui Șeremet.

Usatîi recunoaște că, în ultimul timp, a avut o relație dificilă cu viceprimarul, dar spune că, per total, a fost mereu mulțumit de munca acestuia.

Mai mult, liderul partidului anunță că Șeremet nu se grăbește să plece de la primăria Bălți, acesta luându-și concediu pentru o lună, din cont propriu. „Igor, dacă ai decis să pleci, atunci trebuie să pleci”, a punctat Usatîi.

Șeremet și-a anunțat demisia din funcție marți, 2 ianuarie. Acesta a fost viceprimarul responsabil de serviciile locativ-comunale, proprietatea municipală, relații funciare, arhitectură și construcții.

Potrivit unei declarații video postată pe pagina sa de Facebook, Șeremet și-a motivat demisia prin faptul că în ultima perioadă în municipiul Bălți au apărut probleme evacuarea deșeurilor din oraș și unele neînțelegeri apărute asupra acestui subiect cu primarul Renato Usatîi.

De asemenea, el a invocat conlucrarea dificilă care are loc în acest moment între administrația de la Bălți și guvernare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...