21:31:18 28.03.2024
Stiri

FOTO // Generalul de divizie, ex-ministru al Securității Naționale, a fost condus pe ultimul drum din incinta instituției în care a activat din 1963

Social 02.01.2018 17:40 Vizualizări1580 Autor: Ziarul National
FOTO // Generalul de divizie, ex-ministru al Securității Naționale, a fost condus pe ultimul drum din incinta instituției în care a activat din 1963


Ofiţerii de informaţii şi securitate şi-au luat astăzi rămas-bun de la Teodor Botnaru, ex-ministru al Securităţii Naţionale, general de divizie. După slujba de pomenire, care a avut loc la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”, cortegiul funerar a ajuns la sediul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), instituţie în care şi-a început activitatea încă în anul 1963 şi, ulterior, a condus-o.

Familiei şi rudelor îndoliate li s-au alăturat sute de persoane, printre care conducerea Serviciului, ofiţeri activi, rezervişti, veterani ai organelor securităţii statului, foşti directori ai SIS, prieteni şi toţi cei care l-au preţuit pe Teodor Botnaru. La finele ceremoniei, care a ținut mai bine de două ore, trupul neînsuflețit al generalului de divizie a fost condus la cimitirul central din strada Armenească din Chișinău, unde a fost înmormântat cu onoruri militare.

Potrivit SIS, Teodor Botnaru a fost o personalitate de referință în sistemul asigurării securității naționale. „Dumnealui va rămâne în amintirea multor generații de ofițeri de informații și securitate drept un reper și un model de perseverență și dedicație, individualitate distinsă și un profesionist desăvârșit”, se arată într-un comunicat de presă al instituției de inteligență.

Generalul de divizie Teodor Botnaru este înscris în Cartea de Onoare a Serviciului de Informații și Securitate al R. Moldova. Pentru rezultatele meritorii și profesionalism înalt manifestate în activitate i-au fost oferite medaliile ,,Pentru Merit” și ,,În slujba Patriei” de gradul III, II și I. Este cavaler al ordinului ,,Credință Patriei”, clasa I și deținător al titlului onorific ,,Colaborator emerit al SIS al R. Moldova”.

În perioada 1990-1991 a deținut funcția de președinte al Comitetului Securității de Stat al RSSM, iar pe parcursul anilor 1997-1998 a fost ministru al Securității Naționale a R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md